Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

Nieuwe slogan: Breda brengt het samen

BREDA -   Breda brengt het samen. Dat wordt de slogan waarmee Breda zich de komende jaren in de markt gaat zetten. In aanwezigheid van Burgemeester Depla en wethouder Boaz Adank maakte de gemeente Breda  dat vrijdagmiddag bekend tijdens een druk bezochte bijeenkomst op het dak van Station Breda.


De slogan is een vertaling van het Verhaal van Breda, dat afgelopen november werd gepresenteerd in Hotel Nassau Breda. Daar kwam uit dat Breda zich wil positioneren als internationale schakelstad.  ‘Internationale Schakelstad’ werd niet de pay-off waarmee de stad zich in de markt ging zetten, dat was toen al duidelijk.

Het schakelen bestaat volgens het college uit drie pijlers. Het schakelen op assen, schakelen op kwaliteit en schakelen met elkaar. De eerste gaat over de unieke ligging van de stad. “Breda is een internationaal knooppunt in Noordwest Europa, waar auto- en spoorwegen samenkomen”, legde Adank in december uit.

Met kwaliteit wordt in het verhaal geduid op de kwaliteit van leven. “Breda is een fantastische stad om te wonen en werken in een groen park”, vertelde de wethouder. Het schakelen met elkaar refereert aan de mentaliteit van de Bredanaar en de gezelligheid die bewoners en bezoekers ervaren. “Breda is een stad waar mensen elkaar ontmoeten en inspireren.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief