NAC wint met 1-0 van NEC tijdens de eerste wedstrijd in de finale van play-offs om een plek in de eredivisie.
NAC wint met 1-0 van NEC tijdens de eerste wedstrijd in de finale van play-offs om een plek in de eredivisie. Peter Visser

Multifunctionele Mets (24) tekent voor drie jaar bij NAC

NAC

BREDA - NAC heeft zich per direct versterkt met de 24-jarige Karol Mets. De Est komt over van het Noorse Viking FK en tekende maandagavond in Breda een contract voor de komende drie seizoenen.

De in Viljandi (Estland) geboren Mets begon zijn voetballoop bij de club uit zijn geboortestad, JK Tulevik Viljandi. Via de Estse topploeg Flora Tallinn ging de middenvelder in 2015 naar het Noorse Viking FK uit Stavanger. De afgelopen jaren speelde hij daar in totaal 83 wedstrijden.

Naast het clubvoetbal is Mets een vaste waarde in het nationale elftal van Estland. Voor de Sinisärgid kwam hij inmiddels al 40 keer in actie. Technisch Directeur Hans Smulders spreekt van een veelzijdige speler die op meerdere posities uit de voeten kan. "Hij zal zich in eerste instantie richten op de positie van verdedigende middenvelder", aldus Smulders op NAC.nl.

Mets kan ook op de posities links in de verdediging (links centraal en linksback) uit de voeten. "Daarnaast heeft hij al veel ervaring op gedaan, zowel op clubniveau als in het internationale speelveld. Het is een speler die in staat is om die ervaring over te brengen naar de rest van de groep. Karol kan zich hier goed verder ontwikkelen.”