foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Bewoner Bertelsberg na steekincident: ‘Medebewoners zijn bang’

Algemeen

BREDA - De 79-jarige man die afgelopen vrijdag een medebewoner stak met een scherp voorwerp zou al vaker voor overlast hebben gezorgd in de flat.

Dat zegt flatbewoner Peter Ligtvoet. “Hij scheldt vrouwen uit voor hoer. Dit is echt niet de eerste keer dat er wat is gebeurd”, vertelt hij. “Bewoners zijn doodsbang voor hem, sommige vrouwen durven de deur niet meer uit.”

De verdachte is vanuit eerdere meldingen van overlast en verward gedrag bekend en in beeld bij de organisaties die zich bezighouden met gezondheidszorg, wonen en openbare orde en veiligheid, bevestigt een woordvoerder van de gemeente. “Er waren echter geen recente (2017, red.) signalen bekend.”

“In z’n algemeenheid kunnen we opmerken dat personen die voor overlast zorgen en of regelmatig verward gedrag vertonen doorgaans besproken worden in interdisciplinaire overleggen”, vervolgt de woordvoerder. “In die overleggen wordt integraal bekeken hoe overlast kan worden voorkomen en hoe mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben.”

Het steekincident van afgelopen vrijdag kwam tijdens een extra bewonersoverleg van WonenBreburg deze maandag aan de orde. Daarbij waren de huismeester en de woonconsulent van WonenBreburg aanwezig. Dat overleg heeft volgens Ligtvoet niets opgeleverd.  “Wij snappen dat de buurt geschrokken is”, geeft een woordvoerder van WonenBreburg aan. “Daarom hebben we ook met de bewoners gesproken.”

WonenBreburg wacht het onderzoek van de politie af voor eventuele maatregelen. “We roepen bewoners op zich te melden als ze wat zien of horen of weten. Dat kan bij ons of bij de politie.”