Een feestje bouwen, dat kun je aan Breda wel overlaten. Meer dan twintigduizend NAC-fans vierden de promotie op P5.
Een feestje bouwen, dat kun je aan Breda wel overlaten. Meer dan twintigduizend NAC-fans vierden de promotie op P5. Vinnie de Laat

NAC belt feestact Snollebollekes af voor optreden op middenstip

NAC

BREDA - Het optreden van Snollebollekes voor aanvang van NAC-PSV gaat niet door. Dat laat NAC weten. NAC heeft, in samenspraak met de Clubraad, richting Top Events en Snollebollekes geadviseerd dat het beter is om de geste van deze feestact te laten schieten.

Dankzij de NAC-supporters kreeg het nummer 'Links Rechts' nationale en internationale bekendheid. NAC-supporters gingen in eerste instantie tijdens uitwedstrijden met het gehele uitvak van links, naar rechts. Dat herhaalde zich na NAC-De Graafschap met de B-Side. op grote schaal tijdens de huldigingen na de promotie op P5 en de Grote Markt. "Als bedankje aan de supporters voor deze aandacht wilde Snollebollekes graag het nummer nog één keer live in het stadion ten gehore brengen", laat NAC weten.

In het voortraject zegt NAC met een aantal supportersgroeperingen gesproken te hebben over het optreden. "De aankondiging van de act zorgde echter voor nogal verdeelde meningen onder supporters, vanwege de recente ontwikkeling en populariteit rondom het nummer bij andere supportersgroepen en vanwege de aard van het optreden op de middenstip in het Rat Verlegh Stadion. Daarom is, mede op advies van de Clubraad, besloten dat het optreden geen extra toevoeging is op de sfeer van een thuiswedstrijd van NAC."