Logo bredavandaag.nl
Fietsers in de Bredase binnenstad. Breda wil fietsen in het voetgangersgebied legaliseren.
Fietsers in de Bredase binnenstad. Breda wil fietsen in het voetgangersgebied legaliseren. (Guido van der Kroef/iizzoo)

Stiltemomenten in Valkenberg tijdens Vredesweek 2017

BREDA - In plaats van rockmuziek tijdens Breda Barst, duizenden picknickende Parkies-bezoekers of gezellig keuvelende wandelaars, moet het ook eens stil zijn in het Valkenberg.


Dat vindt het Mondiaal Centrum Breda, day tijdens de Vredesweek in de derde week van september momenten van stilte en bezinning te houden. “Centraal staat hierbij het landelijk thema 'De kracht van verbeelding'  en het idee is om samen hieraan met mensen van verschillende achtergronden en culturen vorm aan te geven”, laat Jan Hopman namens het Mondiaal Centrum weten.

Door een beroep te doen op je verbeeldingskracht ga je anders kijken en denken, geeft het Mondiaal Centrum aan. “Je maakt je los van bestaande beelden en overtuigingen. Nieuwe beelden en ideeën krijgen ruimte. Verbeeldingskracht stelt je in staat om te dromen, om grenzen te verleggen, om samen te zoeken naar wat je bindt met anderen in plaats  van wat je verdeelt. 'De kracht van verbeelding' biedt hoop op een betere wereld. Een wereld waar plaats is voor iedereen.”

De stiltebijeenkomsten zijn bedoeld voor jong en oud. “Juist in deze tijd van verdeeldheid en conflicten is het goed om een ander geluid te laten horen.”

De stiltemomenten zijn zaterdag 26 augustus, 2 en 9 september van 16.00 uur tot 17.00 uur in het Valkenberg tegenover het theehuis. Bij slecht weer vindt het plaats bij de uitgang van het station aan de Willemstraat. Op zaterdag 16 september is er een stiltemoment aan het begin van de opening van de Vredesweek bij de vredesduif aan het Groenendijkplein in Breda-Noord. Wel een tip voor deelnemers van Hopman: “Voor alle activiteiten hoef je slechts een matje, kussen of handdoek mee te brengen.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief