Op wellicht de laatste tropische dag van het jaar mogen zo'n drieduizend eerstejaars van NHTV en Avans kennismaken met elkaar en met de stad.
Op wellicht de laatste tropische dag van het jaar mogen zo'n drieduizend eerstejaars van NHTV en Avans kennismaken met elkaar en met de stad. (Stadsfotograaf Breda)

Introductie Breda 2017: Ballonpletten en waterspetten (foto’s-video)

BREDA - Het lijkt deze dinsdagmorgen wel een invasie in Breda. Honderden in veelal oranje gekleurde shirtjes geklede jongeren landen als een zwerm bijen in de Bredase binnenstad.


Uitgelaten nemen de studenten bezit van wat hun - in veel gevallen - nieuwe woonplaats is. Vrolijk kletsend werken ze opdrachten af en fietsen ze van hot naar her. Uiteraard horen daar opdrachten bij.

Pingpongballetjes in bekertjes gooien, ballonnen pletten tussen jouw voorkant en en de achterkant van een medestudent, squads in een zwembadje. De begeleiders en bedenkers hebben zich weer uitgeleefd in het bedenken van spelletjes die de saamhorigheid vergroten en de spanning verlagen.

Het is voor het eerst dat NHTV en Avans op deze eerste dag gezamenlijk optrekken. Bijvoorbeeld tijdens de lunch in het Valkenberg, maar vooral aan het eind van de dag, drieduizend studenten zich verzamelen in de Belcrum.

Bij Stek, Belcrum Beach en Pier 15 is tot een uur of zeven muziek van dj’s en gaat het spelprogramma verder. Zoals het een officiële introductie betaamt, draven dan ook de ‘bazen’ op voor een luchtige opening. Dus komen Nico van Os (NHTV), Paul Rüpp (Avans) en wethouder Miriam Haagh in actie voor een openingsact. Of daar ook een ballon aan te pas komt, is niet bekend.

De introductie wordt anders dan andere jaren niet afgesloten met een groots feest in de binnenstad, maar met een feest op Breepark. Donderdag 7 september is daar het vernieuwde HBO-Intro, dit keer alleen voor eerstejaars.  

Bekijk alle foto's