Breda is bijna klaar voor Winterland en Serious Request. De stad ligt er woensdagavond 14 december al feestelijk verlicht bij.
Breda is bijna klaar voor Winterland en Serious Request. De stad ligt er woensdagavond 14 december al feestelijk verlicht bij. Wijnand Nijs

Wat je moet weten van Winterland Breda 2017

Economie

BREDA - De tweede editie van Winterland Breda komt eraan. Afgelopen jaar werd het winterse evenement groots opgezet in combinatie met Serious Request en duurde het drie weken. Dit is wat bekend is over de tweede editie.

Wat is er te doen tijdens Winterland?
Er komt een ijsbaan op de Grote Markt, een wintermarkt met dertig tot vijftig chalets op de Grote Markt richting het Kerkplein en een spiegeltent op de Havermarkt. Daarnaast werkt de organisatie aan een opening zoals afgelopen jaar, met een grootse kinderparade met kinderhelden.

Waar is Winterland?
Op de Grote Markt, Havermarkt en richting Kerkplein. Het Kasteelplein en het Valkenberg doen niet mee. “Vorig jaar konden we niet terecht op de Grote Markt, nu wel”, vertelt Tijn Kapteijns van de organisatie. “Vandaar dat we daar de schaatsbaan aanleggen, voor het eerst. Die wordt groter dan vorig jaar op de haven. De Grote Markt is echt een trekpleister.”

Wie organiseert Winterland?
De stichting Winterland Breda. “De horeca rond de Grote Markt gaat ijsbaan exploiteren, de spiegeltent doet de horeca rond de Havermarkt.” De chalets worden geëxploiteerd door het Bredase xmas-events.

Wie betaalt Winterland?
De gemeente subsidieert een deel, en ook het toeristisch fonds en het ondernemersfonds betalen mee, net als de verschillende horeca-ondernemers.

Wat is er verder te zien?
De straten rond Winterland worden feestelijk verlicht, net als de Haven. Van het station naar Winterland komt waarschijnlijk ook een feestelijk verlicht pad. De toegangspoorten tot Winterland krijgen ook weer een plaats, dichter rond het kleinere gebied.

Wanneer is Winterland?
Het evenement duurt van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 december.

Waarom is het korter?
“Afgelopen jaar was het een week te lang, was de ervaring. We doen het nu liever korter en krachtig.”