Logo bredavandaag.nl
Screensot Dumpert.

Maatregelen Scala tegen betrokkenen vechtpartij

TETERINGEN - Scala heeft maatregelen genomen tegen leerlingen van de school die vorige week betrokken waren bij een vechtpartij na school, waarbij een 13-jarige jongen in elkaar werd geslagen. Dat meldt de school op haar website. De leerlingen zijn voorlopig niet welkom. Daarnaast zijn ze met hun ouders uitgenodigd voor een gesprek op school.


De betreffende leerlingen zijn ‘Uit het oogpunt van de verantwoordelijkheid van de directie voor de sociale veiligheid op school’ nu niet welkom op school. De school betreurt de betrokkenheid van de leerlingen en wat er gebeurd is. “Het bewuste filmpje laat beelden zien die Scala ten zeerste afkeurt en niet mee geassocieerd wil worden.”

Op dit moment doet de politie onderzoek naar wat er precies is voorgevallen. Op de beelden was te zien dat een 13-jarige jongen in elkaar geslagen werd terwijl een grote groep jongeren stond toe te kijken of zelfs aan te moedigen. Enkele jongens met hun ouders meldden zich aan het begin van de week al bij de politie.

In de verklaring op de website van Scala melden de directies van Scala en het Newman College hun volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek van de politie. Hierbij handelen ze volgens het door alle Bredase scholen gebruikte convenant: 'de veilige school', meldt Scala.

Scala heeft eerder in samenwerking met de politie vastgesteld welke jongeren fysiek geweld hebben gebruikt. “Het is aan de politie om hieraan opvolging te geven. Waar nodig en gewenst, trekt Scala uiteraard samen met de politie op”, valt te lezen.

Op de vraag of er permanente maatregelen genomen worden, verwijst Scala naar het leerlingenstatuut, waarin beschreven staat wat leerlingen te wachten kan staan bij ernstig wangedrag. “Schorsing en verwijdering van school kunnen tot de maatregelen behoren.”

De knokpartij is reden voor gesprekken over wat wel en niet hoort. “Het is vanzelfsprekend dat er op school aandacht wordt besteed aan de waarden en normen waar wij als school voor staan.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief