Logo bredavandaag.nl

Hostel Nightflight moet verplicht beveiliger inzetten

BREDA - Hostel Nightflight aan de Nijverheidssingel moet verplicht een gecertificeerde beveiliger inzetten op vrijdag- en zaterdagavond. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van de SP.


Aanleiding voor deze verplichting is de constatering van de gemeente dat het deurbeleid bij het hostel niet goed verloopt, ondanks een eerste waarschuwing. “Mochten de genoemde waarschuwingen en maatregelen opnieuw niet het gewenste effect hebben dan is (tijdelijke) sluiting het aangewezen middel in het handhavingsbeleid om de rust te herstellen”, dreigt het college.

Het niet goed uitgevoerde deurbeleid kwam aan het licht tijdens controles met mobiel cameratoezicht in augustus. Daaruit blijkt dat de voorschriften niet goed worden gehanteerd. Eerdere observaties door boa’s gaven geen aanleiding voor handhavend optreden.

Uit de antwoorden blijkt dat het hostel sowieso wel eens zijn langste tijd kan hebben gehad. Bij de gemeente Breda is een verzoek ingediend om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren om de locatie om te vormen naar woningbouw.

Buren van het hostel klagen al langere tijd over overlast van naar het hostel terugkerend stappers. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief