Logo bredavandaag.nl
Essygie

Coming Out Day 2017: dit doet de gemeente

BREDA - Het is deze woensdag Coming Out Day. Een belangrijke dag voor de LBHT-gemeenschap. Wat doet de gemeente Breda aan deze dag?


"De gemeente is één van de 45 regenbooggemeenten in Nederland. Dat betekent onder meer dat de gemeente optrekt met belangenorganisaties om de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBT-gemeenschap op de kaart te zetten",  aldus de woordvoerder van de gemeente Breda. "In Breda werken we daarvoor onder meer samen met COC Tilburg/Breda, Stichting Bo en Roze 50+."

Het COC Tilburg/Breda, Stichting Bo en Roze 50+ ontplooien gedurende het hele jaar diverse activiteiten. "Zo geeft het COC jaarlijks meer dan vijftig voorlichtingslessen op middelbare scholen en organiseren ze diverse ontmoetingsactiviteiten", geeft de woordvoerder aan. "Roze 50+ organiseerde afgelopen jaar een Roze avond in het St. Elisabeth met specifieke aandacht voor LHBT bij ouderen."

Stichting Bo is een stichting die sinds vorig jaar actief is, met name op het gebied van zichtbaarheid en acceptatie bij jongeren. "Zo waren ze aanwezig bij Palm Parkies en Breda Drijft en zullen ze ook een bewustwordingscampagne organiseren op Coming Out Day."

Daarnaast hijsen diverse organisaties, waaronder de gemeente zelf, op Coming Out Day en op Idahot de regenboogvlag. FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief