Logo bredavandaag.nl
Beeldwerkt

Opnieuw Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis voor Amphia

BREDA - Het Amphia heeft opnieuw het Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis verkregen. Dat keurmerk is afgegeven door de grootste seniorenorganisatie  KBO-PCOB.


Het Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis heeft als doel de zorg voor ouderen in het ziekenhuis  te verbeteren. Ieder jaar beoordeelt de ouderenorganisatie samen met ouderen ziekenhuizen op een aantal criteria en bepalen zij of een ziekenhuis het keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis mag dragen. “Met deze criteria in de hand heeft Amphia ook haar plan van eisen opgesteld voor het nieuwe ziekenhuis dat nu gerealiseerd wordt. Daarmee wordt gegarandeerd dat Amphia ook in de toekomst Seniorvriendelijk blijft”, aldus het Amphia.

In het ziekenhuis is ongeveer 60% van het totaal aantal patiënten ouder dan 70 jaar. De komende jaren neemt dit aantal verder toe door de vergrijzing. Dat vraagt van ziekenhuizen extra maatregelen. “Zo staat op de Molengracht een pendelbusje klaar om patiënten en bezoekers van de parkeerplaats naar de hoofdingang van het ziekenhuis te vervoeren”, laat het Amphia in een persbericht weten. “Bij de receptie staan vrijwilligers klaar om hen op te vangen en de weg te wijzen. En op de verpleegafdeling worden vrijwilligers ingezet om ouderen te begeleiden bij hun verblijf.”


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief