Logo bredavandaag.nl
Wok me Home

Wok-kok Radim Mazanek in ziekenhuis na aanrijding

BREDA - Of Radim Mazanek, de wok-kok, nog langer door mag gaan met zijn werkzaamheden voor Wok Me Home zou deze vrijdag worden beslist tijdens een gesprek met handhaving. Dat gesprek is echter gecanceld nadat Radim donderdag werd aangereden.


Donderdag liet de wok-kok via Facebook weten dat hij even geen wokmaaltijden meer kon maken voor zijn klanten. Hij vertelde zijn volgers dat hij op de fiets, niet zijn bakfiets, op weg was naar de Hanos om boodschappen te doen toen hij werd geschept door een auto. Hij werd meteen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis bleek dat Mazanek meerdere rugwervels had gebroken. Iets na tien vrijdagmorgen liet Mazanek weten vandaag weer naar huis te mogen.

Het gesprek dat eigenlijk vrijdag zou plaatsvinden is gecanceld, vertelt Dirk Uyl (SP), die Mazanek bijstaat in dit proces.. “Ik ondersteun Radim dan wel, maar ik ben Radim niet. Ze moeten handhaven op hem, dus hij moet gewoon bij dat gesprek aanwezig zijn”, zegt Uyl. “Gelukkig ging handhaving daar heel flexibel mee om en wensten Radim al het beste.”

Mazanek, eigenaar van Wok me Home, bezorgt de bewoners van Schorsmolen geregeld een verse wokmaaltijd met zijn mobiele wok-keuken. Onlangs dreigde de gemeente met een hoge boete, omdat Mazanek geen vergunning zou hebben. Hierop volgde gesprekken met handhaving. Vrijdag zou Mazanek te horen krijgen of hij op zijn vertrouwde manier door mag gaan met zijn werkzaamheden.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief