Logo bredavandaag.nl
Bregje Kop

Waterstraat omgebouwd naar filmset De Dirigent: Actie!

BREDA - De Waterstraat in Breda is deze week omgebouwd tot filmset. De crew van de Nederlandse film De Dirigent heeft de straat én De Avenue uitgekozen als locatie.


De opnames in de straat begonnen maandagochtend in alle vroegte. Hoe de producer bij Avenue terecht is gekomen is ook voor eigenaar Rens de Grauw een groot raadsel. “Dat is een goede vraag. Ik denk dat ze ons gewoon via internet gevonden hebben”, vertelt hij. “We werden ineens gebeld door de producent.”

De Waterstraat is maandag afgesloten met houten schotten. Dinsdag tot en met donderdag wordt er ook binnen in Avenue gefilmd.”

De film, geproduceerd door Maria Peters, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Antonia Brico. Zij was de eerste vrouw ter wereld die grote symfonieorkesten met succes dirigeerde.

In de film spelen onder andere acteurs Annet Malherbe, Raymond Thiry en Gijs Scholten van Aschat. Naast deze Nederlandse acteurs is er in de film ook plek voor een aantal buitenlandse acteurs; Brit Benjamin Wainwright, Richard Sammel en Tim Ahern.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief