Logo bredavandaag.nl
Inge van den Broek Fotografie

‘Verbroederen met eten’ tijdens eerste integratiediner

BREDA - Een integratiediner waarbij Bredanaars en vluchtelingen met elkaar in contact komen. Dat is de gedachte achter het eerste integratiediner dat Rotaryclub Breda Mark en Aa woensdagavond houdt.


Tijdens het eerste integratiediner haakt de Rotary in op het thema ‘verbinden’, dat centraal staat bij de club. In dit geval oorspronkelijke Bredanaars met nieuwe Bredaars. Tijdens deze eerste editie worden er typisch Syrische en Nederlandse gerechten bereid.

Rotaryclub Breda Mark en Aa heeft de afgelopen tijd nauw contact gehad met Stichting Welkomsttaal en Buddy to Buddy. “Beide hebben geconstateerd dat er in Breda nog ruimte is voor meer integratiewerk op sociaal gebied”, zegt Annemarie Onsman van Rotaryclub Breda Mark en Aa. “Ze zijn wel heel druk bezig met de praktische aspecten, zoals huisvesting en dergelijke, maar het sociale aspect lijkt soms een beetje onderbelicht te zijn.” Dat zorgt er volgens haar voor dat veel vluchtelingen eenzaam zijn.

Het doel van het diner is om kennis te maken met de ‘nieuwe’ Bredanaars en meteen te kijken naar de mogelijkheden waarop zij de stad en het land beter kunnen leren kennen. “Het diner is hierin de volgende stap”, zegt Onsman. “We doen dit domweg via eten, omdat dat altijd wel verbroedert.”

Rotaryclub Breda Mark en Aa hoopt dat na dit diner een andere club het stokje overneemt. “Het is de bedoeling dat de organisatie steeds wordt doorgegeven, zodat het zo breed mogelijk gedragen gaat worden.” 

Het diner wordt georganiseerd samen met Stichting Welkomsttaal, Buddy to Buddy Breda, NHTV en Stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda. De maaltijd wordt geserveerd op 15 november bij NHTV aan de Sibeliuslaan.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief