538Koningsdag op het Chasséveld.
538Koningsdag op het Chasséveld. Vinnie de Laat

Tiësto doneert ton aan acht Bredase organisaties

Algemeen

BREDA - Bredanaar Tijs Verwest, beter bekend als dj Tiësto, heeft eerder deze week bekendgemaakt dat hij 100.000 doneert aan verschillende organisaties in Breda. Deze donatie wordt tijdens Tiesto’s show CLUBLIFE 2017 op 22 december op Breepark uitgereikt.

De ton die Verwest beschikbaar stelt is de gage van het feest CLUBLIFE. Het bedrag wordt verdeeld onder acht goede doelen in Breda: Yellow Army, Sab, buurthuis De Nieuwe Meidoorn, Boykes Speelhoeve, Dj school Breda, woonzorgcentrum Thebe Lucia, SMO en Visio (onderwijs voor leerlingen met een meervoudige beperking).

Yellow Army, een project van Samen Voor NAC dat Kinderen via het Jeugdsportfonds Breda sportkansen wil geven en wil uitnodigen voor hun eerste Avondje NAC, is een van de gelukkige ontvangers van de donatie.

Jelle ten Rouwelaar, oud-keeper van NAC en degene aan wie het project als ‘afscheidscadeau’ is opgedragen, laat via de site van Jelle’s Army weten sprakeloos te zijn. “Toen ik het nieuws van deze donatie van Tiësto hoorde werd ik wel even stil. Ik had niet durven dromen dat iemand als hij zich zou willen aansluiten bij een project dat mijn naam draagt. Geweldig om samen met hem en vele anderen op te mogen trekken om zoveel mogelijk Bredase kinderen uit gezinnen die het financieel wat minder hebben te laten sporten.”

De donatie bij de DJ School gaat naar de stichting DJ school International, een overkoepelende organisatie van verschillende DJ Scholen in West-Brabant, waaronder DJ School Breda. “De donatie wordt gebruikt om de dj- en producer-educatie verder door te ontwikkelen, schoolprojecten, talent coaching en begeleiding”, laat initiatiefnemer Dave Hipke weten.