Afbeelding
Wok me Home

Wok-kok Radim krijgt groen licht: hij mag weer koken

Algemeen

BREDA - Radim Mazanek van Wok Me Home mag weer gaan koken met zijn bakfiets. Dat is de uitkomst van het gesprek dat Mazenek met de gemeente Breda heeft gehad.

De kok had eerder te vrezen voor hoge boetes, omdat hij geen vergunning heeft voor zijn mobiele keuken. De gemeente Breda was namelijk van mening dat Mazanek niet vent, maar vanuit een standplaats verkoopt. Er bleek destijds ook nog veel onduidelijkheid over de regels waar de kok zich aan diende te houden.

Daar is nu duidelijkheid in gekomen, blijkt uit een bericht van de SP. Mazanek heeft de nodige aanpassingen aan zijn bakfiets gedaan en voldoet aan de regels. “Zo kookt hij inmiddels op gas in plaats van elektriciteit, waardoor hij mobiel is. Hij loopt van plek naar plek”, vertelde Dirk Uyl van de SP na een eerder gesprek met de gemeente al.

Het raadslid maakte zich hard voor de zaak van de wokkok. “Buurtbewoners zijn hartstikke blij met Wok Me Home bij hen in de wijk. Het eten is lekker en door Radims aanwezigheid is de sociale controle en veiligheid toegenomen. Dat zou je niet moeten bestraffen, dat moet je juist aanmoedigen. Ik ben blij dat de gemeente dat nu ook inziet!” Zo vertelt Uyl in een bericht van de SP.

Voordat de kok weer kan beginnen met wokken, moet hij eerst volledig herstellen van een aanrijding. Daar is hij echter optimistisch over: “Ik heb inmiddels al zoveel overwonnen, dit lukt me ook nog wel!”