Logo bredavandaag.nl
Besneeuwde Emerparklaan in de Haagse Beemden
Besneeuwde Emerparklaan in de Haagse Beemden (Nico Koevoets)

Update weerbericht Breda: Langdurig sneeuw

Weersverwachting voor maandag 11 december 2017


Algemene luchtdrukverdeling
Een tweede sneeuwdepressie doet Nederland aan. Begin van de middag ligt de kern nog dicht bij Parijs. Vanmiddag trekt ze naar het oosten van België om vervolgens vanavond via het noorden van Limburg naar Duitsland weg te trekken.

Weersverwachting voor maandag

Nu, 13.00 uur
Het is nu begin van de middag bewolkt met matige sneeuwval. In de ochtend is er al zo'n 2 tot 3 cm gevallen. Opvallend is dat de sneeuw veel gemakkelijker blijft liggen dan gisteren, zondag. De sneeuw is vandaag droger en de temperatuur ligt in vrijwel heel West-Brabant met min0,2 graden net iets onder het vriespunt. De matige noordoostenwind van 3 Beaufort voelt ijzig koud aan. 

Maandagmiddag
West-Brabant ligt in de strook waar het langst en het hevigst zal sneeuwen. Deze strook loopt van Oost-Vlaanderen, via het Antwerpse over West-Brabant naar Utecht en Overijssel.
de neerslagzone is over deze streken het langst aanwezig en maakt kans op de langste duur van de sneeuwval en ook de hevigste sneeuwval. De neerslagzone trekt namelijk tot ongeveer halfweg de middag naar het noorden om vervolgens naar de avond toe en in de avond weer terug te draaien en via Limburg Nederland te verlaten. Dat betekent dat de West-Brabantse regio kans maakt op 5 tot 15 cm verse sneeuw, mogelijk lokaal tot 20 cm. Voor het KNMI reden om code rood af te kondigen.

De wind blijft vanmiddag uit het noordoosten waaien met gemiddeld zo'n 3 Beaufort. De koude lucht blijft zo aanwezig en de temperatuur komt nauwelijks boven het vriespunt uit.

Maandagavond
Het blijft nog wel enige uren sneeuwen. Pas heel laat op de avond wordt het geleidelijk droog bij een naar noord draaiende wind. Temperaturen blijven rond het vriespunt schommelen.

Later vandaag updates.

Weersverwachting opgesteld maandag 11 december om 13.00 uur

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief