Logo bredavandaag.nl
Michael Janiec

Bushaltes station tijdelijk naar Stationslaan; platform weer vrij (video)

Update: Het busstation is rond 14.00 uur weer in gebruik genomen.


BREDA - Busreizigers die via Station Breda reizen kunnen uit- en instappen aan de Stationslaan aan de Belcrumzijde van het station. Arriva heeft daar tijdelijke halteplaatsen gemaakt nu het busstation in Station Breda is ontruimd.

Het busplatform werd dinsdagmorgen even na negen uur ontruimd omdat het platform mogelijk verzakt zou zijn. Daarop werd het busplatform afgezet met linten. Politie houdt toezicht. De winkels in het station zijn vooralsnog gewoon geopend. Reizigers worden met borden naar de tijdelijke haltes verwezen. Ondanks het gegeblibber op de trottoirs ondergaan reizigers de situatie gelaten, al is het wel zoeken. "Waar moeten we opstappen naar Avans", vragen twee studenten zich af.

"Het gaat om veel haltes, dus het kan zijn dat reizigers wat vertraging oplopen", geeft een woordvoerder van Arriva aan. "We proberen met toezichthouders de reizigers zo goed mogelijk te begeleiden, maar dit is ook voor ons een overmachtsituatie."

Rond 10.30 uur bleek dat het om loshangende isolatie ging, niet om een constructiefout. Het busplatform is echter nog niet vrijgegeven tegen elf uur. "We zijn bezig met het afvoeren van het water op het busstation, daarna leggen we wat over de dilatatievoegen", laat een woordvoerder van de gemeente rond twaalf uur weten. De verwachting is dat het busstation aan het begin van de middag weer in gebruik genomen kan worden. "Dit gaat geen uren meer duren." Het parkeerdek boven het station was afgesloten vanwege de verkeersveiligheid. "Omdat de busdiensten over de Stationslaan reden. Dit had niks te maken met de situatie ter plaatse."

Lees hier updates over de mogelijke verzakking van het busplatform.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief