Twee huizen in de Hagehof en de Ahornstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten, even later brandde een auto uit aan de Ambachtenlaan.
Twee huizen in de Hagehof en de Ahornstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten, even later brandde een auto uit aan de Ambachtenlaan. Marcel van Dorst/SQ Vision

Burgemeester sluit beschoten panden

Algemeen

BREDA - Burgemeester Paul Depla van Breda heeft zaterdagavond de twee beschoten panden aan de Ahornstraat en Hagehof in Breda gesloten.

Zaterdagmorgen vroeg vonden er twee schietincidenten plaats op de gesloten huizen. Dit heeft volgens de gemeente Breda grote risico’s veroorzaakt voor de veiligheid van de bewoners en omwonenden. “Dit soort buitensporig geweld in een woonwijk is schokkend", zegt burgemeester Depla. "Er hadden veel onschuldige slachtoffers kunnen vallen."

Herhaling
Om herhaling te voorkomen en de veiligheid van de bewoners van deze buurten te garanderen, besloot Depla de beide panden per direct voor drie maanden te sluiten. Er is gezorgd voor alternatieve huisvesting voor de betrokkenen.

Onderzoek
De gemeente plaatst bij beide panden een mobiele camera en de politie houdt verscherpt toezicht. Ook doet ze nog onderzoek naar de twee schietincidenten.
De burgemeester kan de sluiting verlengen, mocht het onderzoek van de politie daartoe aanleiding geven.