Stichting een Kielegats Onderonsje
carnaval

Ginneken krijgt met ‘Le Grand Départ’ nieuwe start carnaval

BREDA - Le Grand Départ is de nieuw vormgegeven start van carnaval in het Ginneken dit jaar. Het nieuwe evenement begint vrijdagavond 9 februari met een gratis carnavalsmenu op de Ginnekenmarkt, een ploegenpresentatie en een proloog.


Le Grand Départ is een verwijzing naar de start van de Tour de France, maar deelnemers mogen hun fiets thuislaten. “Vriendengroepen kunnen zich wel als ploeg presenteren aan het publiek”, vertelt Jaap Meeldijk van mede-organisator SEKO. “Vrijdagavond is tenslotte hét moment waarop je outfit nog fris is en je act compleet. De proloog die volgt is niet al te streberig: ploegen leggen bij ons de eerste elf carnavalsmeters af.”

Samen met SGC ‘t Lestogenblik werkt SEKO aan een reeks nieuwe carnavalsactiviteiten. Ook de eigenaar van Boerke Verschuren, Johan de Vos, helpt mee. “Deze jongens hebben zich de afgelopen jaren bewezen als rasechte carnavalsvierders” aldus de Vos. “We gaan samen iets heel moois opbouwen, zodat je op vrijdag nergens anders meer wil zijn dan hier bij ons in het Ginneken.”

Vanaf 18.00 uur kunnen deelnemende ploegen op vrijdag 9 februari aanschuiven voor een carnavalsmenu op de Ginnekenmarkt. Deelname is gratis, maar je moet je wel inschrijven op Facebook. Het aantal plaatsen is beperkt.

Naast kapellen en dj’s zijn er deze avond optredens van Johnny Purple en Tommy Lips. Johnny Purple heeft zich de afgelopen jaren bewezen met hits als ‘Een geit in het café’ en ‘Porseleinen Pony’. De Bredase zanger Tommy Lips heeft de afgelopen jaren een flinke fanschare opgebouwd met zijn dansbare feestmuziek. Polonaise verzekerd!

Alle aanwezigen krijgen op vrijdagavond de eerste helft van een embleem bij de speciale opstrijkservice. De tweede helft van dit opstrijkje is verkrijgbaar op dinsdag bij Boerke tijdens ‘La Dernière Étape’; de carnavalsafsluiting tot in de late uurtjes. “We dagen iedereen uit om de eindstreep te halen”, zegt Jaap Meeldijk.

 

 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief