Logo bredavandaag.nl
Perry Roovers/SQ Vision

Dit zijn de gevaarlijkste verkeerslocaties in Breda

BREDA - De A16 is de weg waarop rond Breda de meeste ongelukken hebben plaatsgevonden in de periode 2014 tot en met 2016. 93 keer was het daar raak. De Teteringsedijk volgt met twee locaties waar in totaal 31 ongevallen waren, met 5 slachtoffers.


Dat blijkt uit eigen onderzoek van RTL Nieuws, gekeken naar cijfers van politie en Rijkswaterstaat. Uit de analyse blijkt dat in Nederland 1186 zogeheten black spots zijn. Dit zijn locaties waar in drie jaar tijd meer dan 10 ongelukken gebeuren, stelt Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. In totaal gebeurden er 17.000 ongelukken op deze blackspots, waarbij 2658 slachtoffers - doden en/of gewonden - vielen.

Breda heeft naast de genoemde black spots nog een aantal andere verkeersonveilige locaties. Zo werden bij de Houtmarkt elf ongevallen geregistreerd door de politie. En bij de Tinstraat gebeurden 13 ongelukken met in totaal 2 slachtoffers.

Ook op het kruispunt van de wegen Chassésingel en Claudius Prinsenlaan waren zestien ongevallen. Op het kruispunt Crogtdijk/Terheijdenseweg waren tien ongelukken met drie slachtoffers. Het kruispunt Dorsvlegel/Heksenwielpad telde er respectievelijk negentien en drie.

Op de A16 bij Breda en Prinsenbeek was het op zes verschillende locaties in totaal 93 keer raak. Daarbij raakten 10 personen gewond of overleden aan de gevolgen van het ongeval. De A58 telde 16 ongelukken met twee slachtoffers.

Uit de cijfers over heel Nederland blijkt dat het Keizer Karelplein in Nijmegen de meeste verkeersonveilige locatie is met 83 ongelukken in de gemeten drie jaar tijd.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief