Twee huizen in de Hagehof en de Ahornstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten, even later brandde een auto uit aan de Ambachtenlaan.
Twee huizen in de Hagehof en de Ahornstraat zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten, even later brandde een auto uit aan de Ambachtenlaan. Marcel van Dorst/SQ Vision

Vijf tips over beschietingen huizen na uitzending Opsporing Verzocht

Politie

BREDA - De politie heeft nog tijdens de uitzending van Opsproing Verzocht vijf tips binnen gekregen over de beschietingen van huizen in Breda op 6 januari. Ook tipte een ander via de politiewebsite.

"Het zijn met name reacties over de BMW en een meedenktip, namelijk een kijker die ons attendeerde op iets dat hem opviel op de getoonde beelden", laat de politie via Twitter weten. "Ook dergelijke tips kunnen voor ons onderzoek bruikbaar zijn." In de uitzending van dinsdagavond was te zien hoe het huis in de Ahornstraat wordt beschoten vanaf de achterbank van een grijze BMW, de stukken gevel vliegen daarbij in het rond. In de uitzending werd ook duidelijk dat de vermoorde 25-jarige Bredanaar die werd gevonden in de Roeselarestraat, mogelijk betrokken is geweest bij een overval in Bladel.

De politie maakte bovendien duidelijk dat het gaat om een vermoedelijke ruzie in het criminele circuit. Ook is duidelijk dat de beschieting en de aanhouding van de twee mannen in de Roeselarestraat met elkaar te maken hebben.