De eerste tien kandidaten die op de lijst van Volmondig Ja staan voor de raadsverkiezingen in maart 2018.
De eerste tien kandidaten die op de lijst van Volmondig Ja staan voor de raadsverkiezingen in maart 2018. Gulten Yildirim

27 kandidaten Volmondig Ja, ook kapper Laurenz Mol

Politiek gemeenteraadsverkiezingen

BREDA - De nieuwe Bredase  politieke partij Volmondig Ja neemt 21 maart met 27 kandidaten deel aan de Gemeenteraadsverkiezingen in Breda. De partij heeft de lijst vastgesteld na de Algemene Ledenvergadering in Grand Café Klaerenbeek afgelopen zaterdag.

Naast lijsttrekker Peter Elbertse staat ook ex-CDA-raadslid Els Groeneweg hoog op de lijst (2). Verder opvallend: op de lijst als lijstduwer ook oud-voorzitter van CDA Breda Pim Gooijers (27) en Irène Verkuylen (26), oud-fractievoorzitter van het CDA. Daarnaast staan buiten de toptien nog bekende Bredase namen zoals wielerman Walter Clement, Erna Smeekens van Tientjes en kapper en auteur Laurenz Mol (19). 

Volmondig Ja is ontstaan uit de tweemans-fractie Lijste Elbertse/Groeneweg, die afgelopen jaar is ontstaan na een afscheiding van de plaatselijkse CDA. De twee konden zich niet vinden in de door het bestuur ingezette koers en de lijsttrekker.

De toptien van de kandidatenlijst: 1  Peter Elbertse, 2  Els Groeneweg, 3  Etienne van het Hof, 4  Nanny Scholten, 5  Cengiz Canli, 6  Gerda Rietveld, 7  John Janssen, 8  Dorinda Rommens-van Vugt, 9  Charles van der Meijs, 10  Dhargya¨l van Oorschot.