Logo bredavandaag.nl
De bouw van het gerechtsgebouw aan de Stationslaan vordert gestaag. Inmiddels zijn de bouwers bij de bovenste verdieping.
De bouw van het gerechtsgebouw aan de Stationslaan vordert gestaag. Inmiddels zijn de bouwers bij de bovenste verdieping. (Theo Herrings)

Zorgen Belcrum over parkeren bezoekers Gerechtsgebouw

BREDA - Bezoekers van het nieuwe Gerechtsgebouw aan de Stationslaan mogen straks vanwege veiligheidsredenen niet parkeren in de parkeergarage onder het nieuwe gebouw. Ze worden verwezen naar de gemeentelijke parkeergarage de Prins.


Voor de wijkraad komt dit niet als een verrassing. “Wij hebben in een van de koffieuurtjes die door het gerechtsgebouw zijn georganiseerd vernomen dat het bezoek gebruik moet maken van de andere parkeervoorzieningen in de stad of op het station”, laat wijkraadvoorzitter Niels Tiekstra weten. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat dit ook altijd gecommuniceerd is.

Het alternatief, de Prins waar bezoekers tegen gereduceerd tarief kunnen parkeren, stelt hen niet meteen gerust. “Uiteraard verwachten wij wel dat de opening van het gerechtsgebouw tot overlast gaat leiden. Het is natuurlijk interessanter om op kortere afstand in de wijk te parkeren dan op enige afstand in De Prins”, laat Tiekstra weten.

“Wij hebben dan ook bij het Gerechtsgebouw gepleit dat in uitnodigingen van de verschillende bewoners van het gerechtsgebouw verwezen wordt naar de parkeergarage De Prins. Deze suggestie wordt, als het goed is, overgenomen.”

De wijkraad hoopt dat het betaald parkeren dat in de wijk soelaas gaat bieden. “Echter zullen wij dit als wijkraad strak in de gaten houden en de gemeente houden aan de afspraak de parkeerproblematiek in de wijk strikt te monitoren en daar waar nodig bij te sturen.”

Hij verwacht dat met de ontwikkeling van 5Tracks meer parkeermogelijkheden voor bezoekers worden gerealiseerd. “Het is niet dat we geen vertrouwen hebben in de komst van het Gerechtsgebouw, zij zijn altijd heel open geweest over hetgeen dat ze hier willen realiseren. Wij proberen alleen de overlast ten aanzien van parkeren zo veel mogelijk te beperken en hebben daarbij zowel de hulp van de gemeente als de bewoners van het gerechtsgebouw nodig.”

Conform de gemeentelijke parkeernorm krijgt het gebouw 200 parkeerplaatsen en tevens een fietsenstalling met 400 plaatsen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief