Logo bredavandaag.nl

‘Valgevaar’ trottoir Bavelselaan maakt noodreparatie nodig

BREDA - het trottoir op de Bavelselaan wordt deze week nog gerepareerd. Dat laat de gemeente weten in een brief aan de bewoners. De spoedreparatie staat gepland vanwege ‘acuut valgevaar door extreme wortelopdruk’.


De veiligheid van de voetgangers in de Bavelselaan vereist op korte termijn maatregelen, aldus de gemeente. De gemeente had de werkzaamheden willen uitvoeren samen met het kappen van de bomen en de herinrichting van de Bavelselaan.

De herinrichting laat op zich wachten door het verzoek van enkele bewoners tot voorlopige voorziening bij de Raad van State. De gemeente heeft daarom besloten om vanaf woensdag 31 januari noodzakelijke reparaties uit te voeren aan het trottoir. Het betreft een tijdelijke maatregel als laatste mogelijkheid om afsluiting van delen van het trottoir te voorkomen. De werkzaamheden duren drie dagen.

De reparatie van het trottoir geldt voor de hele Bavelselaan, die ongeveer 1,2 kilometer lang is tussen de Allerheiligenweg en de Muiderslotstraat. Het deel waar de ploeg werkzaam is wordt afgezet worden met ‘schrikhekken’. “De tegels die door boomwortels zijn opgedrukt worden verwijderd. De daardoor ontstane gaten worden gevuld met een zandcement mix om de trottoirs beter begaanbaar te houden. Het trottoir zal direct weer begaanbaar zijn.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief