Afbeelding
Pixabay

Babbeltrucs: vier verdachten aangehouden

Politie aanhoudingen

BREDA - De politie Den Haag-Zuid heeft een viertal aangehouden dat verdacht wordt van het plegen van diefstallen via babbeltrucs bij hoogbejaarde bewoners. Ze zijn mogelijk onderdeel van een groep oplichters die eerder in onder andere Breda huishield.

Het zou gaan om een 44-jarige vrouw Enschede, evenals twee mannen van 29 en 39 jaar uit diezelfde plaats. Ook een 44-jarige man uit Zwolle is opgepakt. Drie van hen zitten nog vast.

De dieven werkten veelal samen. Zo wist de één met een vlotte babbel, waarbij die zich voordeed als iemand van een instantie, de bejaarde bewoner zover te krijgen om open te doen. Vervolgens liet de zogenaamde monteur de deur geopend achter en leidde de bejaarde bewoner af, zodat z’n handlanger intussen bijvoorbeeld gouden sieraden of pinpassen buit maakte.

De recherche in Den Haag-Zuid startte in september 2017 een onderzoek in navolging van babbeltruc-meldingen in haar werkgebied. Dit resulteerde in meerdere verdachten die hun praktijken ook elders in het land uitvoerden. Twee daders werden al in oktober aangehouden. De volgende aanhouding, van een 44-jarige vrouw en een 29-jarige man, volgde op dinsdag 16 januari.