Afbeelding

Waan je in New York in de drive-by galerie van Breda

Cultuur

BREDA - In drie seconden een tentoonstelling bekijken én je in New York wanen? Dat kan in de 3sec.Gallery, te vinden bij de inrit van de Chassé Parking, waar de wereldberoemde reclameposters van de School of Visual Arts (SVA) uit New York te bewonderen zijn.

De expositie ‘Underground Images: School of Visual Arts Subway Posters, 1947 tot heden’ toont de in het oog springende affiches die sinds de jaren 50 in de metro van New York te zien zijn. Met jaarlijkse postercampagnes werft het prestigieuze instituut SVA nieuwe studenten.

De posters dienen niet alleen ter promotie, maar zijn het resultaat van persoonlijke zoektocht naar zingeving en artistieke identiteit van de makers. De expositie is samengesteld door SVA vice-president Anthony P. Rhodes. Hij is sinds 2007 als creative director verbonden aan de campagnes.

De tentoonstelling is tot 9 april te zien in ’s werelds enige drive-by galerie. Vier keer per jaar is er een nieuwe expositie te zien in de inrit van de Chassé Parking. Onlangs werden er exposities vertoond van beroemde internationale ontwerpers als Jeremyville, Erich Brechbühl en Felix Pfäffli.


De naam 3sec.Gallery verwijst naar de tijd die het kost om langs de galerie naar binnen te rijden. Maar te voet kun je op je gemak kijken naar de posters die langs de inrit zijn gepresenteerd. “Het feit dat de galerie voor veel mensen (en vooral galeriehouders) een non-plek is, was een extra stimulans voor ons”, aldus curator en initiator Dennis Elbers.