Afbeelding
Perry Roovers

20-jarige slachtoffer van ongeval Markkade zaterdagnacht overleden

Politie

EMER - Het twintigjarige slachtoffer, die vrijdagnacht door een duiker uit de te water geraakte auto aan de Markkade moest worden bevrijd, is in de nacht van zaterdag op zondag 4 maart overleden. Duikers van het arrestatieteam zijn zondag te water gegaan aan de Markkade. Hier lag nog steeds de auto in het water na het ongeval, dat vrijdagnacht gebeurde.

Een berger was ook ter plaatse en heeft het voertuig uit het water getakeld. De auto betrof een Suzuki. Daarnaast heeft Brabantse delta oliebooms bij die het water in gaan om de olie en benzine eruit te filteren. Het is niet duidelijk waarom de duikers van het arrestatieteam zijn ingeschakeld. De Markkade is aan beide zijde afgesloten door de politie. 

De politie kreeg vrijdagnacht omstreeks 03.50 uur een noodmelding dat er een auto vanaf de Markkade het met ijs bedekte water van de Mark was ingereden. Op locatie zagen de agenten de ter water geraakte auto waarvan de koplampen onder water schenen. Een negentien jarige jongen wist zelfstandig naar de kant te komen. De tweede persoon (20) die zich in de auto bevond moest door een duiker van de brandweer worden bevrijd.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.