Logo bredavandaag.nl
In een woning aan de Hudsonstraat heeft dinsdagmorgen een ontploffing plaatsgevonden. Daarbij raakte niemand gewond.
In een woning aan de Hudsonstraat heeft dinsdagmorgen een ontploffing plaatsgevonden. Daarbij raakte niemand gewond. (Perry Roovers /SQ Vision)

Sloop woonblokken Heuvel aanstaande

HEUVEL - WonenBreburg heeft aan de tijdelijke bewoners van bijna 300 woningen aan Roggeveenstraat, Hudsonstraat en Planciusplein duidelijk gemaakt wanneer de woningen gesloopt worden.


De aankondiging volgt op het definitieve akkoord voor sloop dat de gemeente Breda  20 februari heeft gegeven. “Voor de huidige huurders van deze woningen was vanaf het moment dat ze gingen huren duidelijk dat dit van tijdelijke aard zou zijn”, stelt WonenBreburg.

Vanaf maandag 12 maart worden de eerste tekenen van de aanstaande sloop zichtbaar. De achtertuinen van de woongebouwen aan de Spitsbergenstraat, Nova Zemblastraat en Nansenweg worden leeggemaakt voor bodemonderzoek. Daarna start, na de bouwvak, fasegewijs de daadwerkelijke sloop van de gebouwen.

De sloop vindt in drie fases plaats. Voor de huurders van de Spitsbergenstraat, Nova Zemblastraat en Nansenweg geldt 1 juli 2018 als laatste dag van het huurcontract; voor de bewoners van de Roggeveenstraat en Hudsonstraat, oneven huisnummers, (fase 2) geldt 1 januari 2019 als laatste dag van het huurcontract. Voor  de bewoners van de Hudsonstraat, even huisnummers, en Planciusplein (fase 3) geldt 1 juli 2019 als laatste dag van het huurcontract.

WonenBreburg heeft het beheer van de woningen die nu al leeg komen overgedragen aan Ad Hoc leegstandsbeheer. De woningen worden tijdelijk via anti-kraak beheerd, tot het moment dat de woningen worden overgedragen aan de aannemer voor de sanering en de daadwerkelijke sloop.

Het is nog niet geheel duidelijk wat er voor de woningen in de plaats komt. Voor het braakliggende terrein aan de Jan Ligthartstraat en omstreken wordt binnenkort een bestemmingsplan in procedure gebracht. Voor het gebied rond het Planciusplein loopt de planvorming nog.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief