De dames van Jong Oranje oefende tegen de jongens van hockeyclub Breda foto Guido van der Kroef
De dames van Jong Oranje oefende tegen de jongens van hockeyclub Breda foto Guido van der Kroef

Breda verwacht dagelijks 8500 bezoekers met Champions Trophy

Sport

BREDA - Breda verwacht dat er tijdens de Champions Trophy in juni 8500 hockeyliefhebbers per dag naar Breda komen voor het internationale hockeytoernooi.

Vanaf 23 juni komen de beste zes landen van de wereld een week lang naar Breda voor de strijd om de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018 voor herenteams. Deze week is bekend geworden dat dit Argentinie¨, Australie¨, Belgie¨, India, Nederland en Pakistan zijn. Zij spelen in een week tijd 32 wedstrijden.

Als bonus wordt er ook een invitatietoernooi voor damesteams gespeeld. Aan dit toernooi doen de nationale teams van China, Japan, Spanje en Nederland mee. Alle wedstrijden worden gespeeld op de velden van hockeyclub BH&BC Breda.

De gemeente Breda, de vijf Bredase hockeyverenigingen (BH & BC Breda, HC Prinsenbeek, BHV Push, MHC Teteringen en BNMHC Zwart-Wit), atletiekvereniging Sprint en BrabantSport zijn in opdracht van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) al enige maanden aan de slag met de voorbereidingen. Op de toekomstige evenementenlocatie is een nieuw veld aangelegd en wordt een tweede veld aangepast.

Tijdens het toernooi worden diverse tijdelijke voorzieningen gerealiseerd, zoals een promodorp, kids corner en VIP dorp, die ervoor moeten zorgen dat spelers, officials en bezoekers kunnen genieten van het topsportevenement.