Logo bredavandaag.nl
Tom van der Put

Chauffeur gewond na kanteling vrachtwagen bij knooppunt Zonzeel, A59 en A16 dicht

TERHEIJDEN -  Op de A59 bij knooppunt Zonzeel is maandagochtend een vrachtwagen gekanteld. De A59 is in beide richtingen afgesloten, net zoals de verbindingsweg naar de A16. Naar verwachting is de weg om 21.00 uur weer vrij.


De A16 was eerder ook in beide richtingen dicht door het ongeval, maar inmiddels is dat enkel nog het geval van Breda in de richting Den Bosch, meldt de ANWB. De vrachtwagen kwam door het kantelen op beide weghelften van de A59 te liggen. De berging- en herstelwerkzaamheden gaan tot in de loop van middag duren. Verkeer kan voorlopig nog het beste omrijden via de A27 en de A58, laat Rijkswaterstaat weten.

De chauffeur van de vrachtwagen kwam bekneld te zitten door het ongeluk en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen, maar deze bleek niet nodig.

Eerder werd gemeld dat de vrachtwagen mogelijk gevaarlijke stoffen vervoerde. Dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Wel scheurde de dieseltank van de vrachtwagen, waardoor deze lekt. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief