Een grote brand bij Drecht Coating Services in Moerdijk. De rook is tot in Breda te zien.
Een grote brand bij Drecht Coating Services in Moerdijk. De rook is tot in Breda te zien. Marcel van Dorst/SQ Vision

Zeer grote brand Moerdijk tot in Breda te zien; NL Alert voor Breda (foto's)

Algemeen

MOERDIJK/BREDA - Een zeer grote brand bij een bedrijf aan de Appelweg in Moerdijk veroorzaakt veel rookontwikkeling. De rook is te zien in de verre omgeving, zoals ook in Breda en Prinsenbeek. Om 21.08 uur kregen ook verschillende mensen in Breda een NL Alert met de melding de ramen en deuren te sluiten. Eerder waarschuwde de gemeente Breda via Twitter al voor mogelijk rook boven Breda.

Bekijk meer foto's van de brand

Net na 21.00 uur meldt de Veiligheidsregio dat de brand onder controle is. "Brandweer is nog wel enkele uren bezig met nablussen. Dit kan af en toe weer wat rook geven."

De brand woedt bij Drecht Coating Services en is opgeschaald naar GRIP 1. Het gaat om een loods van 50x100 meter die in de brand staat. De rook trekt ten zuiden van Moerdijk richting Zevenbergen, Etten-Leur en Breda-Noord. Eerder werd voor Moerdijk en directe omgeving al een NL Alert verstuurd met advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

"Houd rond Moerdijk rekening met rookontwikkeling door een grote brand", tweet Rijkswaterstaat. "Mogelijk volgen hier ook afsluitingen van rijstroken en/ of banen voor de veiligheid." De overheidsdienst geeft aan de actuele verkeersinformatie te volgen. Tegen kwart voor acht meldt de dienst dat de gevolgen voor de snelwegen mee lijken te vallen, daar de rook hoog de lucht in trekt.

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. De brandweer is met veel materieel aanwezig om brand te bestrijden: 4 tankautospuiten, 2 schuimblusvoertuigen, 3 hoogwerkers en grootwatertransport.