De toplopers op de halve marathon van 2014 tijdens de Singelloop.
De toplopers op de halve marathon van 2014 tijdens de Singelloop. Wijnand Nijs

Gezocht: webredacteur en stagiaires voor BredaVandaag

Algemeen

BREDA - BredaVandaag is als grootste Bredase nieuwssite op zoek naar journalistieke versterking van onze redactie.

We zoeken:
Een leergierige webredacteur (v/m)

Als webredacteur bij BredaVandaag heb je oog voor opvallende verhalen en een neus voor nieuws. Je kunt zelfstandig werken, goed plannen en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe programma’s of web-omgevingen maak je je snel eigen.

Tijdens je werk als webredacteur ben je verantwoordelijk voor het ‘snelle nieuws’. Dat betekent dat je snel kunt schakelen, de verschillende online nieuwsbronnen weet te vinden en in de gaten kunt houden. Dat doe je voor BredaVandaag, maar ook voor onze zustersites van uitgeverij De Bode.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de social media-kanalen en het vergroten van het bereik van onze sites. Facebook heeft geen geheimen voor je.

Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke betrekking voor ca 32 uur per week.

Je woont bij voorkeur in de gemeente Breda.

Journalistiek stagiairs (v/m)
Op onze redactie in Breda is nog plek voor een stagiair journalistiek. Je volgt bij voorkeur een opleiding journalistiek en zoekt nog een plek voor je eerste of tweede stage.

Voor je eerste stage bieden we je alle mogelijkheden om je te ontwikkelen. Je bent ambitieus, hebt geen negen tot vijf-mentaliteit en bent leergierig. Je weet handig gebruik te maken van social media en krijgt ook de gelegenheid de kanalen van BredaVandaag verder te ontwikkelen.

In je tweede stage kun je een bijdrage leveren aan de politieke verslaggeving. Je bent bereid je te verdiepen in de lokale politiek en hebt de ambitie verhalen te maken over de effecten en gevolgen van wat er in het Stadhuis en Stadskantoor besloten wordt. Je bijdragen kunnen zowel geschreven als audiovisueel zijn.

Multimedia stagiairs (v/m)
Als multimedia stagiair draag je bij aan de ontwikkeling van onze social mediakanalen. Je weet wat wel en niet werkt op Instagram, Snapchat en Facebook. Je maakt zelf bijdragen in de vorm van korte filmpjes of animaties of verwerkt beelden van de andere redacteuren zodat ze geschikt zijn voor Facebook, Instagram, YouTube etc.

Reageren op een van deze vacatures kan door een mail te sturen met je cv en links naar relevante artikelen of publicaties.

Meer informatie: 076-5217272