Afbeelding
Peter Jeucken/gemeente Breda

Wat doen die blauwe stippen op de Markendaalseweg?

Algemeen

BREDA - Een uit de kluiten gewassen smurf die een dansje heeft gewaagd op de Markendaalseweg en daarbij wat pigment heeft verloren? Of toch een apart soort regen? Op de Markendaalseweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag blauwe stippen op het wegdek aangebracht. Ook op de Fellenoordstraat verschenen ze.

Het blijkt een actie van de gemeente Breda om aan te geven waar de Nieuwe Mark in de nabije toekomst loopt. De gemeente Breda stemde afgelopen jaar in met het doortrekken van de rivier in een bevaarbare variant. Dat betekent dat je met je bootje langs de Prinsenkade en de Markendaalseweg richting de Fellenoordstraat kunt varen. Daar, achter de Gasthuisvelden, sluit het water weer aan op de Singel. Op die manier moet het toerisme in de binnenstad een impuls krijgen. Daarnaast moet het doortrekken van het water ook een bijdrage leveren aan het terugbrengen van de hittestress in de binnenstad en de waterafvoer tijdens hevige regenval.

Wie nog niet genoeg stippen heeft gezien? Vrijdagmiddag om 15.00 uur brengt wethouder Alfred Arbouw op de Markendaalseweg de laatste stippen aan.