Logo bredavandaag.nl
Vervanging van de warmteleidingen in de wijk Biesdonk. foto Wijnand Nijs
Vervanging van de warmteleidingen in de wijk Biesdonk. foto Wijnand Nijs

Seminar BRES over gasloos Breda: 'Geen gas meer, wat dan?'

BREDA - De Bredase Energie Coöperatie BRES houdt op 17 mei een seminar over de noodzaak van een ‘Gasloos Breda’.


BRES wil in dit seminar vertegenwoordigers van alle partijen die in Breda een rol spelen in de energietransitie bij elkaar brengen. “Samen proberen we lijnen uit te zetten om het proces naar een ‘gasloos’ Breda te versnellen. Dat impliceert ook dat we op een ander front juist ‘gas moeten geven’: door het versneld realiseren van duurzame energiebronnen, zoals zon, wind, warmte”, aldus de coöperatie in de aankondiging.

Volgens BRES is het duidelijk Nederland op weg is naar een ‘gasloze’ samenleving. “De aanzwellende discussie over de klimaatverandering heeft het besef dat we moeten stoppen met het gebruik van fossiele brandstof versterkt. We weten het al langer dan vandaag, maar wanneer en hoe gaan we het dan ook werkelijk doen?”

Dat Nederland heeft aangekondigd de Groningse gaskraan dicht te draaien, maakt volgens BRES dat er nu actie ondernomen moet worden. BRES ziet kansen voortvloeien uit dat besluit. “Dat betekent een enorme impuls voor die o zo belangrijke en onvermijdelijke energietransitie in heel Nederland.  Voor Breda betekent dit dat we vaart moeten maken met het uitwerken van onze warmtevoorziening. Geen gas meer, maar wat dan?”

De coöperatie heeft  energiecoöperaties, gemeente, ondernemers, inwoners, woningbouwcorporaties uitgenodigd voor de dag. De middag duurt van 16.00 tot het begin van de avond. De bijeenkomst eindigt met een paneldiscussie.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief