Scheveningen op de Havermarkt in hartje Breda
Scheveningen op de Havermarkt in hartje Breda Tessa Gorissen

Scheveningen op de Havermarkt in hartje Breda

Algemeen

BREDA - Een bucket Corona staat op een van de tafeltjes. In de strandstoelen zitten enkele studenten te genieten van het zomerse weer na het zwoegen op hun tentamens. Zijn we in Scheveningen? Nee. Sterker nog: het is in het hartje van Breda.

In plaats van in een lange file naar Scheveningen te staan, hebben de medewerkers van Studio Dependance op de Havermarkt de handen ineen geslagen om het strand naar het centrum van Breda te brengen. “Normaal sluiten we de zomer af. Maar we hebben last minute besloten om deze dit keer in te luiden”, meldt initiatiefnemer Jim Meijer. Binnen een kwartier was het idee uitgedacht en begon iedereen met regelen.

De horecamedewerker heeft samen met zijn collega’s vanochtend om negen uur het terras volgegooid met zand. “Dat was wel even pittig na de succesvolle avond gisteren. Gelukkig heeft ons netwerk ervoor gezorgd dat we binnen een paar uur zand en bomen paraat hadden.” Van de brakheid was niets te merken. Nog voor openingstijd was alles klaar. “Dit laat wel zien hoe enthousiast iedereen was”, stelt Meijer.

De omliggende horecabedrijven hadden nog hun twijfels. “Ze vonden het nog net niet warm genoeg”, legt Meijer uit. De afgelopen jaren hebben zij echter wel meegeholpen om van de Havermarkt een groot strand te maken tijdens de hittegolf. “Het was echt heel gaaf om te zien.” Er waren toen onder andere een zwembad en enkele voetenbaden. Meijer sluit een samenwerking niet uit. “Als het een langere tijd warmer is, dan zullen ook zij weer meedoen.”

Ook voor de komende picknick in het park, waar Meijer initiatiefnemer van is, zijn grootse plannen. “Misschien moeten we komende zondag de picknick gewoon hier houden”, roept hij naar een collega. De picknicks zijn altijd een groot succes voor het cafe. “Nog even wat zand er op en dan kan het best nog twee dagen extra blijven liggen.”

Of er nog andere evenementen aankomen, is nog onzeker. Een last-minute actie sluit Meijer echter niet uit. “We gaan het zien in de toekomst.”