De Grote Kerk in een oranje gloed op Koningsnacht 2017.
De Grote Kerk in een oranje gloed op Koningsnacht 2017. Theo Herrings

Koningsnacht Breda 2018: Temptation Island en Hollandse meezingers

Algemeen

BREDA - Voordat iedereen de verjaardag van onze Koning goed gaat vieren tijdens Koningsdag, zijn er ook de nacht ervoor activiteiten in heel Breda. Koningsnacht luidt met een grote verscheidenheid aan acts de feestdag in.

Breda is een nieuw feest rijker voor dit jaar tijdens Koningsnacht: De Helden van Oranje. Na de editie van vorig jaar in Den Bosch, vond de organisatie het tijd om dit Hollandse meezingfestijn naar Breepark te halen. Zo kan men van vroeg in de ochtend tot in de late uurtjes feesten. Op het podium staan onder andere Gerard Joling, Xander de Buisonjé en Het Feestteam.

Ook De Graanbeurs pakt dit jaar weer uit met Koningsnacht tijdens Hoog Bezoek. De editie van vorig jaar met Sluwe Vos was een succes, maar met Luuk van Dijk, Prunk, Chris Stussy en Niels Feijen op het podium doet De Graanbeurs het dunnetjes over. Een brede line-up, die de binnenstad onveilig gaat maken. Toch niet helemaal wat je zoekt en helemaal weg van Temptation Island? Dan moet je met Koningsnacht naar Coyote Breda. Hier komt niemand minder dan deelnemer Mezdi zijn DJ-talent vertonen.

Een feest van een heel ander kaliber is Claiming the Crown in Publieke Werken. Dit metalfeestje staat bekend om zijn knoertharde bands. Dit jaar is de line-up gevuld met twee Bredase bands: The Spvrk en Claiming The Souls (The Bouncing Souls tribune).  Ook Spanish Love Songs (USA) en Night Soil Men (Roosendaal) staan op het programma om de binnenstad te laten schudden.

Toch liever een rustiger avondje met vrienden in de binnenstad? Onder andere Proost, Studio Dependance en Walkabout openen de deuren. De drie cafés hebben allen DJ’s uitgenodigd om plaatjes te draaien. Zo staan Sherman Sixto en Sven-G in zowel Proost als Studio Dependance en maakt DJ Zifiron Walkabout onveilig.

Bruxelles grijpt de Koningsnacht (en ook dag) aan om na de brand eerder dit jaar weer feestelijk te heropenen. Thema? Bruxelles herrijst uit de as.