Dumpingen van drugsafval houden aan, dit keer in Ulvenhout
Dumpingen van drugsafval houden aan, dit keer in Ulvenhout Politie

Dumpingen van drugsafval houden aan, dit keer in Ulvenhout

Politie

BREDA/ULVENHOUT - De afgelopen week werden al op acht verschillende plaatsen in Midden- en West-Brabant drugsafval gedumpt. Ook maandag was het weer raak en werden vijf vaten met chemicaliën aangetroffen langs de Koekelberg in Ulvenhout. Dinsdag werd daarnaast ook in Galder drugsafval aangetroffen.

Een witte bestelauto reed maandag rond 21.00 uur op de Koekelberg in Ulvenhout. Uit de auto stroomde een chemische vloeistof. Een getuige zag dat de auto doorreed tot aan het einde nabij een beekje en dat deze hier even stil stond. Nadat het busje weer terug reed richting de Strijbeekseweg werden in en langs een sloot vijf vaten met chemicaliën aangetroffen. De politie vermoedt dat de vaten en de lekkende vloeistof afkomstig zijn van de productie van synthetische drugs. Het afval is door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

Aan de Rijsbergsebaan bij een parkeerplaats in Galder is dinsdag rond 10.30 uur drugsafval gevonden. Het gaat om drie tonnen, vuilniszakken en zes jerrycans.

In de afgelopen week is op nog acht plaatsen in Midden- en West-Brabant drugsafval gedumpt. In Breda werden zaterdag 40 jerrycans met chemicaliën in de wijk Muizenberg gedumpt. Vorige week dinsdag trof de politie ook al chemisch afval aan in het buitengebied van Breda.