Enquête gemeente: 39 procent altijd in de file bij kruispunt Konijnenberg
Enquête gemeente: 39 procent altijd in de file bij kruispunt Konijnenberg Niels Paans

Enquête gemeente: 39 procent altijd in de file bij kruispunt Konijnenberg

Algemeen

BREDA - Uit het 076verkeersonderzoek dat de gemeente Breda eind maart hield blijkt dat 39% van de deelnemers altijd in de file staat op het kruispunt Konijnenberg. 57% van de respondenten staat regelmatig in de file op dit punt. 

De enquête is door ruim 2.700 respondenten ingevuld. Uit het eerste deel van het 076verkeersonderzoek blijkt dat veel mensen de drukte rond het kruispunt Backer en Ruebweg/Crogtdijk als probleem ervaren: 57% van de respondenten geeft aan regelmatig op dat punt in de file te staan, 39% van de respondenten staat zelfs altijd in de file. 

Op basis van de resultaten van de online enquête is afgelopen week de eerste groep respondenten uitgenodigd voor fase 2 van het onderzoek. In deze fase wordt de individuele routekeuze van mensen in kaart gebracht. Dit gebeurt met behulp van een app. 

In de derde fase, en laatste fase, van het onderzoek worden mensen gestimuleerd om daadwerkelijk andere routes te kiezen.

De gemeente Breda startte het 076verkeersonderzoek eind maart op de noordelijke rondweg bij het kruispunt Backer en Ruebweg/Crogtdijk om inzicht te krijgen in hoe vaak en met welke reden mensen over de rondweg rijden. De informatie die uit de onderzoeken komt gebruikt de gemeente om oplossingen te zoeken die de verkeersdrukte op de noordelijke rondweg verminderen. 

Opvallend aan de uitkomst van de enquête is dat ruim 30% van de respondenten aangeeft flexibel te kunnen werken om zo verkeersdrukte tegen te gaan. Ook hebben de werknemers een grote slag gemaakt in de flexibilisering. Zij bieden in veel gevallen namelijk OV- en fietsplannen aan, of overwegen dit te gaan doen. De werkgevers representeren meer dan 4500 werknemers die in het gebied rond de noordelijke rondweg werken. Uit de enquête blijkt dat werkgevers de bereikbaarheid van het gebied een rapportcijfer zes geven.