Escaping Breda: 'Zes maanden werk in rook opgegaan'
Escaping Breda: 'Zes maanden werk in rook opgegaan' Foto: Allard Timmermans

Escaping Breda: 'Zes maanden werk in rook opgegaan'

Algemeen

BREDA - Eigenaar van Escaping Breda, Marc Bergers, kan het nog niet geloven. Het pand van de escaperoom aan de Boschstraat dat 12 mei zou openen ging maandagochtend in rook op. “Er is veel schade binnen. We verwachten dat vrijwel alles afgeschreven is.”

De brand ontstond naar verwachting in het pand van Escaping. “De oorzaak is nog niet bekend. Daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan”, laat Bergers weten. Het zit de ondernemer niet mee. In de nacht van 24 april stalen dieven al voor zo’n tienduizend euro aan spullen uit de escaperoom.

De opening van Escaping Breda stond over twee weken gepland. “Dat is niet mogelijk. We zaten in de afrondende fase, maar zes maanden werk is gisteren in rook opgegaan.” Bergers kan het allemaal nog niet echt geloven.”Het voelt nog niet reëel.”

De ondernemer was op het moment dat de brand uitbrak niet aanwezig in het pand aan de Boschstraat. “Als we aanwezig waren geweest hadden we de schade misschien nog enigszins kunnen beperken”, zegt hij. “Gelukkig heeft de brandweer snel ingegrepen, waardoor er vrijwel geen schade aan de andere panden is.”