A16 tot 18.00 uur dicht voor onderzoek na ernstig ongeval
A16 tot 18.00 uur dicht voor onderzoek na ernstig ongeval Tom van der Put

A16 tot 18.00 uur dicht voor onderzoek na ernstig ongeval

Politie

BREDA - Op de A16 bij Hazeldonk in de richting van Breda is vrijdag 4 mei aan het begin van de middag een ongeval gebeurd. Een bestelbusje is tegen de achterkant van een vrachtwagen gereden. 

Hierdoor is de vrachtwagen melk gaan lekken. Het busje is zwaar beschadigd geraakt bij de botsing. Toen het ongeval gebeurde stond er al file.

Drie inzittenden van het bestelbusje zijn gewond geraakt. Dat meldt de politie. Er zijn twee slachtoffers ernstig gewond geraakt. Een daarvan gaat met de traumahelikopter naar het ziekenhuis. Ook de chauffeur van de vrachtwagen is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Dit slachtoffer zou wel minder ernstig gewond zijn geraakt.   

Er gaat een onderzoek gedaan worden naar de oorzaak van het ongeval. De weg is volledig afgesloten tot 18.00 uur. Er dient daarom wel rekening te worden gehouden met flinke vertraging.

Op de omrijroute van Antwerpen naar Nederland zijn nu op de A4 richting Dinteloord bij de afrit Bergen op Zoom ook twee ongelukken gebeurd. Dat meldt de ANWB op Twitter. Bij een ongeluk zijn twee vrachtwagens tegen elkaar gereden. Hierdoor is de rechterrijstrook dicht. In de file erachter gebeurde een kettingbotsing. 

De Westerscheldetunnel is vanuit het zuiden tijdelijk tolvrij vanwege de problemen op de A4 en de A16 vanuit Antwerpen.

Net voor het ongeval op de A16 gebeurde er ook een ongeval op de A58 in de richting van Breda. Hierbij raakte een persoon gewond. Dit ongeval levert ook een flinke file op.