Logo bredavandaag.nl
Boaz Adank, Daan Quaars en Greetje Bos kandidaat-wethouders VVD
Boaz Adank, Daan Quaars en Greetje Bos kandidaat-wethouders VVD (VVD Breda)

Boaz Adank, Daan Quaars en Greetje Bos kandidaat-wethouders VVD

BREDA - Boaz Adank, Daan Quaars en Greetje Bos zijn de beoogde drie wethouders die namens de VVD in het nieuwe college van burgemeester en wethouders zullen plaatsnemen. De drie kandidaat-wethouders zullen worden geïnstalleerd zodra het nieuwe coalitieakkoord is gepresenteerd.


 

Fractievoorzitter Thierry Aartsen is blij met en trots op de drie kandidaten. “Dit is echt een ‘dreamteam’ met een perfecte balans tussen bekend en nieuw. Boaz en Daan zijn, natuurlijk, bekende Bredase toppers die onze gemeente als hun binnenzak kennen. Greetje is nieuw in de politieke arena, maar is als officier van justitie al geruime tijd bekend met de publieke zaak en met Breda”, aldus Aartsen.

 

Boaz Adank (36) is sinds 2015 wethouder in Breda met de portefeuille Economische Zaken en Mobiliteit. Artsen: “Met Boaz hebben we een zeer ervaren kracht in ons midden. Hij heeft het als wethouder afgelopen jaren erg goed gedaan. Boaz heeft zich iedere dag sterk gemaakt voor een mooi, krachtig en welvarend Breda. En dat is hem erg goed gelukt. Wij zijn erg blij dat Boaz nog eens vier jaar aan de slag wil als onze wethouder.”

 

Daan Quaars (38) heeft jarenlange ervaring als raadslid, waaronder als plaatsvervangend raadsvoorzitter, en is werkzaam bij het Havenbedrijf Moerdijk. “Als geboren en getogen Bredanaar kent hij de stad door en door. Daarnaast is Daan jarenlang de drijvende kracht geweest binnen de VVD-fractie. Het is top dat hij zich nu als wethouder wil inzetten voor onze stad, wijken en dorpen”, aldus Aartsen.

 

Nieuweling Greetje Bos (47) maakt haar transfer naar de Bredase politiek. Zij is jarenlang actief geweest als officier van justitie en is sinds drie jaar de motor achter de aanpak van ondermijnde criminaliteit in Breda en Brabant. Zij verwierf bekendheid door haar strijd tegen criminelen in Brabant. “Het is fantastisch dat Greetje nu de overstap maakt naar de politiek. Ze is als Bredase officier van justitie goed bekend met onze stad en kan niet wachten om aan de slag te gaan in haar nieuwe rol als wethouder. Greetje houdt van Breda, net als Boaz en Daan, en wil met haar aanstaande wethouderschap onze stad veiliger, schoner en prettiger maken. Met haar halen we een echte ‘crimefighter’ en topvrouw voor Breda en de VVD binnen.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief