Bij een ongeval op de Claudius Prinsenlaan is in de vroege ochtend van woensdag 23 mei een persoon om het leven gekomen.
Bij een ongeval op de Claudius Prinsenlaan is in de vroege ochtend van woensdag 23 mei een persoon om het leven gekomen. Perry Roovers /SQ Vision

Dode en zwaargewonde bij ongeval op Claudius Prinsenlaan (update)

Politie

BREDA - Bij een ongeval op de Claudius Prinsenlaan is woensdagochtend een persoon om het leven gekomen, een ander raakte zwaargewond. Het ongeval gebeurde woensdagochtend rond 04.20 uur. De auto raakte op de Claudius Prinsenlaan van de weg en kwam tegen een boom.

Het dodelijk slachtoffer is een 32-jarige Bredanaar. Hij zat als bijrider in de auto, brandweerlieden hebben hem uit het voertuig gehaald. De bestuurder, een 29-jarige Bredanaar, raakte zwaar gewond.  De bestuurder werd met onder meer botbreuken naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. 

De hulpdiensten waren massaal aanwezig en de gehele weg werd aan beide zijde afgezet. Een trauma-arts was aanwezig voor medische ondersteuning. De gewonde persoon werd door de brandweer uit de auto geknipt. Later heeft de brandweer een scherm geplaatst. De Verkeers Ongevallen Analyse heeft onderzoek gedaan naar de het ongeval.