Afbeelding
Foto: Bas Witkop

Zeer warm, later kans op onweer

Weer

BREDA - De zon schijnt volop tot ruim in de middag. De temperatuur loopt snel op naar 29, lokaal een tropische 30 graden. De wind waait zwak uit het noordoosten, 1 of 2 Beaufort. De luchtdruk is hoog van ScandinaviĆ« tot aan IJsland. Aan de zuidflank opereren soms thermische lagedrukgebiedjes met onweersbuien. Zo ook vandaag, een kleine lagedruk kern boven West-Frankrijk verstoort later op de dag het zonnige weer.

Gaandeweg de middag komen er stapelwolken. In de tweede helft van de middag en avond is er kans op lokale (zware) onweersbuien. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd en waarschuwt voorzorgsmaatregelen te treffen. Er zullen ook plaatsen zijn waar het droog blijft.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag weinig verandering. Warm, zonnig, later kans op een lokale(zware) onweersbui. Een zwakke noordoostenwind en ca 29 graden. Donderdag af en toe zon, maar ook wolken met kans op een lokale (zware) onweersbui. Het kwik is met 27 graden wat lager en er is weinig wind uit een oostelijke richting. Vrijdag en zaterdag zakt het kwik nog wat verder af naar ca 25 graden. Verder nu en dan zon, maar ook nog wel kans op een plaatselijke bui. Vrijdag waait er een matig westenwindje (3 - 4 Beaufort) en zaterdag is de wind zwak en veranderlijk.

Zo was het weer gisteren, maandag 28 mei 2018
Maximumtemperatuur 30,0 graden Minimumtemperatuur 14,9 graden Neerslag droog

Weersverwachting opgesteld dinsdag 29 mei om 10.00 uur