Afbeelding

Robert Kithara

zaterdag 16 juni 2018 13:30 tot 15:00

Op zaterdag 16 juni 2018 vindt bij Roots Mail Music opnieuw een volledig akoestisch optreden in deze winkel plaats, en deze middag komt Robert Kithara langs. Roots Mail Music organiseert in samenwerking met stichting Poporganisatie Breda (POB) elke 3e zaterdag van de maand een instore optreden. Er worden muzikanten uitgenodigd om middels twee korte optredens het publiek kennis te laten maken met hun eigen geschreven repertoire. Wat overigens niet wil zeggen dat er niet ineens een cover wordt ingezet, als ze zien dat een van de klanten toevallig met een plaat van de artiest van dat nummer in zijn of haar handen staat. De winkel zelf is op zaterdag natuurlijk al vanaf 10.00 uur geopend, en de instore optredens vangen stipt om 13.30 uur aan. De toegang is natuurlijk geheel gratis.

Robert Kithara verhuisde in zijn tiener jaren van Nederland naar Griekenland, waar hij op zijn dagelijkse weg van huis naar het centrum met grote regelmaat een zwerver met een gitaar tegen kwam. En elke keer als hij langs hem liep, vroeg hij aan hem of hij even op zijn gitaar mocht spelen. De zwerver stond het toe, en kreeg dan meestal de gitaar pas een uur of veel later terug. Uiteindelijk kreeg Robert van zijn vader een gitaar, en vanaf dat moment speelt hij elke dag en veelal continue. Zijn grootste invloed is zeker wel Jimi Hendrix, omdat Jimi zo vrij was in zijn doen en laten op het podium of in de studio. Er stroomt muziek door Robert heen die hij ineens voelt en dan spontaan speelt, waarbij hij de vrolijkheid van het leven én het genieten daarvan in klanken en tonen uitdraagt. Het zijn voornamelijk eigen composities die hij speelt, met teksten die gaan over zijn leven en ervaringen, maar hij schuwt de uitdaging niet om een bekend lied als Hey Joe, Blowing In The Wind of Suspicious Minds naar eigen hand te zetten. Eerder trad hij al op voor gillende meiden in Universiteitsstad Louvain La Neuve in België en stond hij al meerdere malen in Athene op het podium. Dichter bij huis was hij al eens te zien én horen bij PW Kampvuur, bij Sofar Sounds, in De Bruine Pij, in Sunshine Lunch & Lounge en zelfs in een van de pendelbus tijdens de Cultuurnacht Breda.


Roots Mail Music en POB presenteren Instore met Robert Kithara, zaterdag 16 juni 2018, muziekwinkel Roots Mail Music, Van Goorstraat 14 te Breda, winkel open vanaf 10.00 uur, aanvang optreden 13.30 uur en toegang geheel gratis.

www.facebook.com/kitharas
www.rootsmailmusic.com
www.pobsite.nl