Alle kwekerijen zijn geruimd.
Alle kwekerijen zijn geruimd. Foto: Shutterstock

Politie ontmantelt meerdere hennepkwekerijen in regio

Door: Guus Arnouts Politie

BREDA- De politie heeft woensdag tijdens een grootscheepse drugsactie vijf hennepkwekerijen in de regio aangetroffen. In Breda, Wernhout, Raamsdonksveer en Rijsbergen en andere plaatsen in West-Brabant werden verschillende kwekerijen opgerold na meerdere tips.

Op twee locaties in Breda aan de Donk en Calandstraat werden kleinere kwekerijen aangetroffen. Hier vond de politie 50 en 37 hennepplanten. In Raamsdonksveer ontdekte de politie een kwekerij met 201 hennepplanten. Er zijn nog geen aanmeldingen verricht voor deze locaties, meldt de politie. 

Regio
In Rijsbergen werd op de bovenverdieping van een woning een hennepkwekerij met 146 planten opgerold. De bewoners zitten vast. Ook in Wernhout trof de politie een in gebruik zijnde hennepkwekerij aan met 1755 planten, op die locatie is nog niemand aangehouden. Ook in Hoeven, Sint Willebrord en Roosendaal werden gisteren hennepkwekerijen opgerold. 

Groot risico
In totaal zijn er vier personen aangehouden na de acties, dat meldt de politie. In alle locaties werd vastgesteld dat er sprake was van stroomdiefstal. Alle kwekerijen zijn door de politie vervolgens ontruimd. Volgens de politie is de schade die de hennepteelt met zich meebrengt erg groot, mede door het verhoogde risico op brandgevaar en kosten door water- en brandschade, lekkages en het illegaal aftappen van stroom.