De inmiddels voormalige rechtbank aan de Sluissingel.
De inmiddels voormalige rechtbank aan de Sluissingel.

Oude rechtbank eind juni officieel eigendom gemeente

Door: Wijnand Nijs Algemeen

BREDA - De gemeente Breda is eind juni officieel eigenaar van de oude rechtbank aan de Sluissingel. “Mits voldaan is aan alle oplever voorwaarden”, houdt een woordvoerder van de gemeente een slag om de arm.

De rechtbank is deze weken bezig met de laatst loodjes van de verhuizing naar het nieuwe gerechtsgebouw aan de Stationslaan, waar afgelopen week de eerste zittingen zijn gehouden.

Het is nog niet bekend wat er precies gaat gebeuren met het gebouw. De gemeente Breda heeft eerder al laten weten dat deze zijde van het terrein tussen de Haagweg en de Markendaalseweg als eerste getransformeerd gaat worden. Wanneer dat is, kon inmiddels ex-wethouder Alfred Arbouw afgelopen week niet zeggen.

Ook is nog niet duidelijk of er in de tijd tot de definitieve plannen helder zijn tijdelijke invulling komt. Daarover is de gemeente ook in gesprek met de buren en de wijk. In september vorig jaar lanceerde een van de buren al een plannetje voor invulling: wonen in de rechtbank. Of dat een van de mogelijkheden is, of dat het pand afgebroken wordt, inclusief het voormalige Openbaar Ministerie, is eveneens onduidelijk.