Logo bredavandaag.nl
Foto: Yves Spruyt / Archief BredaVandaag

Strengere controles op lawaaimotoren en -quads

BREDA - Nu de zomer voor de deur staat en allerlei soorten motoren en quads de weg op gaan, gaat ook de politie frequenter controleren op rijgedrag en geluidsoverlast.


In een Facebookbericht schrijft het Politieteam Markdal dat zij de laatste tijd veel meldingen ontvangen van geluidsoverlast en asociaal rijgedrag van motoren- en quadgebruikers. De politie roept mensen op om melding te maken van de overlast die zij ondervinden. 

Niet nieuw
De klachten zijn niet nieuw. Vorige zomer kondigde de gemeente Breda al aan om iets met de overlast van dit soort voertuigen te doen en zo nodig maatregelen te treffen. Volgens Piet Maanders, voorzitter Wijkraad Stadshart/Valkenberg, komt voor veel bewoners de lawaai -en verkeersoverlast de keel uit. "We horen regelmatig van bewoners aan de Boschstraat en Vierwindenstraat dat ze geluidsoverlast ervaren." Erg jammer volgens hem, want het verpest de stad niet alleen voor de bewoners. "Zeker als het mooi weer is en veel mensen buiten zijn, is het gewoon zonde, al dat kabaal. Toen ik vorig jaar bij het Spanjaardsgat Festival was, hoorde je telkens die motoren voorbij klepperen ook tv-programma Tour du Jour werd vorig jaar gehinderd door het lawaai." 

Oplossingen
Maanders stipte ruim een maand geleden dit punt al eens aan aangaande de overlast bij de Markendaalseweg. "We wilden met de politie en de gemeente Breda rond tafel. Maar daar is tot op heden nog geen concrete oplossing uit voort gekomen." Volgens Maanders geeft politie aan dat het moeilijk is om de overlast te meten. "Maar zo'n smiley-bord of laseren zou al een stap in de goede richting kunnen zijn", aldus Maanders. Hoe de politie de controles precies invult, is nog niet bekend. 

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief