Het wordt zomers warm met veel zon.
Het wordt zomers warm met veel zon. Foto: Nico Koevoets.

Het weer woensdag: Zonnig en zomers

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor woensdag 27 juni 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een gordel van hogedrukgebieden strekt zich uit van de Britse eilanden via de Noordzee naar Scandinaviƫ. Het blokkeert de normale westelijke luchtstroming voor langere tijd.

Weersverwachting voor woensdag 27 juni
Opnieuw is het zonnig en warm. Er drijven hooguit wat onschuldige cumuluswolkjes voorbij in de loop van de middag. De wind waait met gemiddeld 3 Beaufort matig uit het noordoosten. Maxima rond 27 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Donderdag zonnig, droog en warm. In de loop van de dag vormen zich mogelijk tijdelijk mooiweer cumuluswolken. De wind blijft gemiddeld matig uit het noordoosten waaien, met 3 Beaufort. Temperaturen rond 28 graden. Vrijdag draait de wind tijdelijk naar het noorden met 3 tot 4 Beaufort. Het blijft verder droog, zonnig en warm. Het kwik loopt wel tijdelijk een deukje op. Temperaturen van 24 graden in het westen van de regio (streken Bergen op Zoom en Steenbergen) tot 26 graden dieper landinwaarts (streken Breda en Oosterhout). Op zaterdag aanvankelijk wat wolkenvelden, maar uiteindelijk wordt het opnieuw zonnig, droog en warm. Maxima tot 28 graden bij terug een matige noordoostenwind.

Zo was het weer gisteren, dinsdag 26 juni 2018
Maximumtemperatuur    24,5 graden
Minimumtemperatuur       7,1 graden 
Neerslag                           droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 27 juni om 11:00 uur