Afbeelding
Foto: Perry Roovers / SQ Vision

Reactie Depla: 'Toename drugshandel Valkenberg ontoelaatbaar'

Door: Guus Arnouts Politie

BREDA - De politie voerde woensdagmiddag een grote schoonveegactie uit in Park Valkenberg tegen drugshandel in het park. Daarbij werden vijftien mensen aangehouden. Burgemeester Paul Depla spreekt van een noodzakelijke actie vanwege de toename van drugshandel en overlast.

Het is volgens de burgemeester belangrijk om het park drugsvrij te houden. "Nu ingrijpen, zoals met deze politieactie vandaag, voorkomt een hoop problemen in de toekomst", laat hij weten in een persbericht. "Deze praktijken tolereren we niet, en zeker niet op deze prominente plek in de stad. We willen voorkomen dat de handel en overlast een aanzuigende werking hebben en verder toenemen", verklaart de burgemeester. "De komende tijd blijven we de situatie in het park nauwgezet volgen, treden we op waar het nodig is en zetten we in op goede zorg voor mensen die verslaafd zijn. Zo zorgen we ervoor dat Park Valkenberg een mooie en veilige plek blijft voor alle Bredanaars."

Grote actie
De politie trok met man en macht naar het park om de overlastgevers, dealers en gebruikers op te pakken. Van de vijftiend opgepakte personen zitten er nog negen vast, meldt de politie. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding